Az ukrán hírszerzés szerint oroszok katonák haltak meg Szíriában

Huszonhat orosz tengerészgyalogos holtteste érkezett meg Szíriából a Moszkva által törvénytelenül bekebelezett Krím félszigeten lévő Szevasztopol kikötővárosba - hozta nyilvánosságra kedden az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlegének sajtószolgálata.

A közlemény szerint, amelyet több ukrán hírforrás közzétett, a Krímen állomásozó orosz tengerészgyalogság 810-es külön dandárjának tagjairól van szó. A katonai hírszerzés arról nem tájékoztatta a sajtót, mi okozta a katonák halálát.

Ugyanakkor a közleményben azt írták, hogy az „orosz katonai vezetés Szíriában nem volt képes megfelelő higiéniai körülményeket biztosítani az oda érkező orosz katonáknak”, akik emiatt „tömegesen betegednek meg” különböző fertőzések következtében.

Egy hónappal ezelőtt a The New York Times amerikai lap online kiadása egy névtelenül nyilatkozó amerikai kormányzati tisztségviselőre hivatkozva azt írta, hogy a szíriai Latakia kikötővárosban mintegy kétszáz orosz tengerészgyalogos állomásozik és 1500 személynek alakítottak ki ideiglenes szállásokat.

A lap értesülései szerint An-124-es szállítógépek 10 nap alatt 20 alakalommal fordultak meg a város déli részén kialakított orosz légi támaszponton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?