Amerika még több szír menekültet fogad be

Az Egyesült Államok elkötelezett amellett, hogy az eddiginél több, a polgárháború elől menekülő szíriait fogadjon be - jelentette ki szerdán Washingtonban John Kerry amerikai külügyminiszter.

"Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy nagyobb számú menekültet fogadjunk be és komolyan vizsgáljuk hogy konkrétan mennyivel birkózunk meg" - mondta. 

Kerry konkrét számokat nem közölt arról, hogy az amerikai kormány hány szíriait kész betelepíteni az országba. Az amerikai diplomácia vezetője erről a kongresszusban beszélt újságíróknak, ahol több meghallgatáson is részt vett. Ezeknek egyike a szenátusban az európai migrációs válsággal foglalkozott.

Patrick Leahy demokrata szenátor sürgette, hogy a szíriai menekültek támogatására a 2016-os költségvetésben állítsanak helyre egy 416 millió dolláros keretösszeget, amellyel korábban csökkentették a büdzsét. 

John McCain republikánus szenátor, a felsőház katonai bizottságának sürgette, hogy az Egyesült Államok tegyen többet a válság megoldása érdekében. Bob Corker, a szenátus külügyi bizottságának feje újságíróknak kijelentette, hogy tárgyalások folynak a krízis megoldását célzó amerikai hozzájárulás növeléséről, de részletekbe nem bocsátkozott.

A szíriai polgárháború kezdete óta az Egyesült Államok 1500 szíriai menekültet fogadott be és a washingtoni külügyminisztérium szerint októberig újabb 300 érkezése várható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?