Így védekezik a román lányt megalázó angol szálloda

Nem az állampolgársága, hanem a szobafoglalásnál felmerülő rendellenességek miatt utasították vissza annak a román lány az elszállásolását, aki az angliai Hull városban akart megszállni barátjával – állítja a Holiday Inn Express. 

Mint ismert, Alexandra P. online foglalta le a szállodai szobát, a hotelben azonban a személyi igazolvány felmutatása után megtagadták tőle a belépést. A recepciós közölte vele: „Sajnáljuk, nem fogadunk románokat."

A hotel közleményében nem tér ki arra, hogy miért volt gyanús a román lány szobafoglalása, csak annyit írnak: a rendőrség tanácsolta, hogy a gyanús foglalások ellen lépjenek fel. Elismerték, hogy a mostani esetnél hibáztak, és hangsúlyozták, a Holiday Inn Express nem tolerálja a rasszizmust, és megpróbálják felvenni a lánnyal a kapcsolatot, tisztázni a helyzetet és bocsánatot kérni tőle.

A Daily Mail szerint a szálloda szigorú vendégszabályokat vezetett be, mert sok romániai nő prostitúcióra használja a hotel szobáit.

A román külügyminisztérium is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Ebben elítélik az állampolgárság miatti diszkriminációt, és mivel a román lány ügyében az egyenlő bánásmódhoz való emberi jogok is sérültek, szorgalmazzák az angol hatóságoknál, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő többet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?