Ismét harmadfokú hőségriadó van Magyarországon

Életbe lépett a tartós kánikula miatt péntektől hétfő délután 4 óráig elrendelt hőségriadó Magyarországon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapesten és tizenkét megyére adta ki legmagasabb fokú piros figyelmeztetését, hét keleti megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az országos tiszti főorvos által elrendelhető legmagasabb harmadfok akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé. A hétvégén a maximumhőmérséklet helyenként a 38-39 Celsius-fokot is elérhet, míg a napi középhőmérséklet 28-30 fok körül, a nagyobb városokban ennél is magasabb lehet.

A nagyon meleg nappalok mellett éjszakánként a nagyvárosokban és a magasabban fekvő területeken sem csökken a hőmérséklet 20 fok alá. A jövő hét elején érkező front hatására viszont átmenetileg 2-3 fokot visszaesik a középhőmérséklet.

Kapcsolódók

Kimaradt?