A bevándorlás ellen és a menekültek mellett is tüntettek Budapesten

A bevándorlás ellen és a menekültek mellett is tüntettek pénteken, kora este Budapesten, a Keleti pályaudvarnál.  A pályaudvar előtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tartotta rendezvényét, amelyen több százan vettek részt.

Az esemény meghívójában a Facebookon azt írták, minden olyan embert várnak a pályaudvarhoz, aki szerint Magyarországon nincs helye „tomboló migránsok hordáinak".

A tüntetésen mások mellett felszólalt Zagyva György Gyula, a szervezet társelnöke, aki bejelentette, tüntetéssorozatot kezdenek a bevándorlás ellen, elmennek a határra, a befogadó táborok elé és azokba a budapesti „gócpontokba", ahol sok migráns zsúfolódott össze. A demonstráción árpádsávos és jobbikos zászlók tűntek fel, többen azt kiabálták: „Fehér Magyarország".

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetésére reagálva a közelben, a Baross téren demonstrációt tartott a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás elnevezésű Facebook-csoport. A mintegy 50 résztvevő a Baross-szobor elől a pályaudvar felé vonult. A csoport tagjai „Amíg gyűlölködsz, addig mi segítünk", „Pénzért vett állampolgárság egyenlő bűncselekmény, bevándorlók nem egyenlő terroristák", „A menekült is ember" feliratú táblákat tartottak a magasba.

A két tüntetés résztvevőit rendőrsorfal választotta el egymástól.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?