Román embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Pakisztáni és román állampolgárságú embercsempészek ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség - tájékoztatta a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: az ügyészség a két férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A Magyarországon jogszerűen tartózkodó pakisztáni férfi 2014 májusától több alkalommal segített - anyagi ellenszolgáltatás fejében - honfitársainak abban, hogy Debrecenből őket Hegyeshalomra szállítsák a vasútállomásra, ahonnan vonattal Bécsbe tudtak menni.

 Az idén januárban a pakisztáni férfi megállapodott a másik vádlottal, hogy 13 szír, 2 szomáliai és 2 iraki állampolgárt egy kisbusszal a magyar-szerb határtól az ország belsejébe szállít. A román vádlott - aki a fuvarért 500 eurót kapott volna - január 22-én Budapestről egy portugál rendszámú mikrobusszal Röszkére hajtott, ahol társa is beszállt a járműbe, majd Mórahalom közelébe mentek, ahol felvették a korábban más embercsempészek által a zöldhatáron átjuttatott külföldieket.

 Nem sokkal az indulás után a járőrök megállították a járművet, de a pakisztáni férfi kiugrott a mozgó gépkocsiból, és elszaladt, a rendőrök azonban később  elfogták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?