Egymást taposták halálra a rémült diákok Kenyában

Pánikot okozott vasárnap egy kenyai egyetemi kampuszon egy trafóállomás robbanása: a diákok azt hitték, terrortámadás érte az intézményt, és pánikszerűen próbálták elhagyni az épületet. Menekülés közben egy ember meghalt, és 141-en megsebesültek.

A tömeges ijedség jelzi, hogy milyen nagy félelem uralkodik az afrikai országban, ahol az al-Sabaab nevű szomáliai iszlamista milícia április másodikán 148 embert – 142 egyetemi hallgatót, három rendőrt és három katonát – ölt meg a kelet-kenyai Garissa városában. A sebesültek száma elérte a nyolcvanat, sokak állapota válságos.

Peter Mbithi, a Nairobi Egyetem rektorhelyettese azt mondta, hogy több diák – köztük az egyetemista, aki életét vesztette – még ötödik vagy hatodik emeleti szobájának ablakából is kiugrott vasárnap helyi idő szerint a hajnali órákban a trafóállomás felrobbanása után, mert attól tartottak, hogy az al-Sabaab támadta meg az egyetem egyik kampuszát.

A rendőrség megerősítette, hogy többen súlyosan megsebesültek, amikor megpróbálták elhagyni az épületet. A hatóságok hozzátették, hogy a diákok megpróbálták elkerülni, hogy az épület főbejáratát használják, inkább kiugrottak az ablakokon, mert azt hitték, hogy a "támadók" a bejáratnál vannak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?