Farkasok elől kell védeni az áldozatok holttestét

Borzalmas, ijesztő, horror, porrá tört gép - ezekkel a szavakkal írják le a szemtanúk azt a területet, ahol a Germanwings Barcelona-Düsseldorf 4U 9525-ös járatának roncsai találhatók. A területet védeni kell a fosztogatók és a farkasok elől.

Ahogy a helyszíni fényképeken is látható, a meredek, vízmosásokkal tarkított, nehezen járható hegyoldalakat apró törmelék, elvétve látni csak a gép vázának nagyobb egyben maradt darabjait.

A francia média egyöntetően a "szétporladó" géptestről ír, a Le Monde szerint a gép gyakorlatilag "konfettivá" vált a hegyoldalon, a képeken látható, hófoltokra emlékeztető fehér foltok pedig valójában a kabin maradványai.

Christophe Castaner, a régió parlamenti képviselője még kedden, a katasztrófa után a belügyminiszterrel együtt helikopterről tekintette meg a területet, majd azt közölte a Twitteren, , hogy az "ijesztő", maga a "borzalom". "A repülő teljesen megsemmisült" – írta. "Nem maradt más, csak törmelék és holttestek".

A helyszínt szintén egy helikopterrel megszemlélő csendőr azt mondta, "nem szép látvány" a helyszín, a gépből egyedül a futómű maradt felismerhetően egyben, amikor pedig a holttestekről kérdezték, azt mondta, a legnagyobb egyben maradt emberi maradvány sem nagyobb, mint a kutatóbrigádok hátizsákja.

Egy másik beszámoló szerint a hegyoldalon mindent beborít a törmelék, és semmi sem kivehető, ha nem tudnák, nem lehetne megmondani, hogy egy repülőgép roncsait látni.

A Lufthansa azt közölte, a katasztrófa helyszíne "szívszaggató" látványt nyújt.


Crash de l'A320 : l'éparpillement des débris... by lemondefr

A La Derniere heure francia lap arról számolt be, hogy a környező hegyi falvakban a katasztrófa óta egyre több kíváncsiskodó fordul meg, akik nem újságírók, de a történtekről kérdezősködnek. A rendőrség éjszakánként is őrzi a roncsok helyét, nehogy a fosztogatók ellopjanak valamit, ráadásul a hegyekben farkasok is élnek, amelyek az emberi maradványokban tehetnének kárt.


Crash de l'A320 : "images d'horreur" sur les... by lemondefr

Kapcsolódók

Kimaradt?