Sokkot kaptak a tragédiától a Germanwings pilótái

Hét Düsseldorfból induló járatot kellett törölnie a Germanwings légitársaságnak a keddi légi baleset után, mivel több pilóta bejelentette, hogy a katasztrófáról érkező hírek után nincs olyan lelki állapotban, hogy repülhessen.

Carsten Spohr, a Germanwings anyavállalatának, a Lufthansának az elnöke közölte, hogy megérti a pilótákat, nem szabad elfelejteni, hogy közülük sokan ismerték a lezuhant gép legénységét. "Ennél fontosabb, hogy pszichológiai segítséget nyújtsunk nekik, ha erre szükségük van. Mihamarabb visszatérünk a teljes repüléshez. Számomra azonban ez másodlagos fontosságú" - mondta kedd este a légitársaság vezetője.

Carsten Spohr közölte, hogy "viszonylag gyorsan" rendelkezésre fognak állni az első információk a baleset lehetséges okairól, miután megvizsgálták a gép egyik fekete dobozát, amelyet kedd estére találtak meg a gép roncsaitól tíz kilométerre. A CNN hírtelevízió tudomása szerint a pilóták beszélgetését rögzítő berendezést találták meg, de hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg.

Éjjel leállt a keresés

Éjjel nem folyt kutatás a katasztrófa helyszínén, az időjárási körülmények ezt lehetetlenné tették, tíz rendőr azonban a becsapódás helyszínén őrködött. A kutatás várhatóan szerda reggel folytatódik.

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat Airbus A320-as típusú gépe fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 tagú személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.

Kapcsolódók

Kimaradt?