Merkel lemondta az összes hivatalos programját

Angela Merkel német kancellárt mélyen megrázta a Germanwings német légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatának katasztrófája – közölte kedden a német kormány. A kancellár sajtónyilatkozatában azt mondta, a baleset helyszínére utazik.

Angela Merkel kedden lemondta hivatalos programjait – közölte a német kormány a Facebook-oldalán. Később a kancellár bejelentette, szerdán ő is a tragédia helyszínére utazik. Azt is mondta, Németországnak, Franciaországnak és Spanyolországnak együtt kell dolgoznia a baleset kivizsgálásában.

Angela Merkel a baleset óta telefonált Francois Hollande francia államfővel és Mariano Rajoy spanyol kormányfővel, és folyamatosan tartja a kapcsolatot Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel és Alexander Dobrindt közlekedési miniszterrel. A német kormány hozzátette, hogy Németország párizsi nagykövete a baleset helyszínére indult.

A Barcelonából Düsseldorfba tartó Germanwings-járat fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 fő személyzet - tartózkodott, amikor kedden délelőtt eltűnt az Alpok felett, Franciaország területén. 

A düsseldorfi repülőtéren helyszíni beszámolók szerint elkülönítették a VIP várótermet mindazoknak, akik a lezuhant gépre vártak. Pszichológusok próbálnak segíteni nekik a tragédia feldolgozásában. Berlinben a külügyminisztérium válságstábot állítottak fel, a hozzátartozók egy külön segélyvonalon érdeklődhetnek a tárcánál.

Kapcsolódók

Kimaradt?