Megtalálták a lezuhant repülő fekete dobozát (VIDEÓ)

Megtalálták a lezuhant repülő egyik fekete dobozát. A hírt a francia belügyminiszter megerősítette.

Christophe Castaner, az Alpes-de-Haute-Provence régió képviselője azt nyilatkozta a France Infónak, hogy a mentőalakulatok megtalálták a kedden a Francia Alpokban lezuhant Germanwings gép fekete dobozát. A hírt Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter megerősítette, mint mondta, a roncsoktól 10 kilométerre volt az eszköz. A miniszter azt mondta, azonnali vizsgálatnak vetik alá a fekete dobozt.

A gép késő délelőtt zuhant le Barcelonette és Digne helységek között egy olyan területen, amelyet autóval képtelenség megközelíteni. A roncsokat helikopterekkel közelítették meg, majd gyalogos expedíció is indult a lezuhant gép maradványaihoz. Tizenkét helikopter vesz részt a kutatásban, horrorisztikusnak írták le a becsapódás helyszínét.

300 katasztrófavédelmis, 300 csendőr, tíz helikopter és katonai gépek segítenek a kutatásban. Castaner azt mondta, sikerült gyalog megközelíteni a roncsokat, de mivel speciális felszerelés nélkül nehéz a közelbe jutni, ezért helikopterrel is vittek a helyszínre mentőalakulatokat.Az eddig közölt fotók és a hatóságok közlése szerint a gép apró darabokra összetört, szinte csak törmelék maradt utána, ezért a francia belügyminiszter szerint nagyon kevés a remény arra, hogy túlélőket találjanak. A gépen 150-en tartózkodtak: 144 utas, köztük két csecsemő és egy hat fős személyzet.

A katasztrófa okait egyelőre nem tudni, a Barcelonából Düsseldorfba tartó gép viszont amit elérte a repülési magasságot, süllyedni kezdett.

Kapcsolódók

Kimaradt?