Muszlim hívők: "Nem a mi nevünkben öltek a terroristák!"

"Ez nem iszlám!" - figyelmeztet a Magyar Iszlám Közösség, amely közleménnyel reagált a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo szerkesztőségét ért támadásra. A közösség ezzel csatlakozik franciaországi társához, hiszen korábban a Conseil de culte musulman (Muzulmán Vallási Tanács) is elítélte a történteket, és "a demokrácia ellen elkövetett barbár tettnek" minősítette a terrorcselekményt. 

"Szörnyű, és minden normális ember elborzad tőle. Szörnyű és borzasztó, mint ahogy minden terrorcselekmény az, bárkinek vagy bárminek a nevében követik is el.

Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása.

Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy az Iszlám alapjában véve és általánosságban is tiltja a terrorizmust, annak minden formáját, történjen az emberek vagy akár tárgyak, épületek ellen… a Korán szerint (5:32), aki megöl egy ártatlant, az olyan mintha az egész emberiséget ölte volna meg. Még háború idején is tilos a civileket megölni, vagy akár még egy fát is ok nélkül elpusztítani. Legalábbis az Iszlám szerint. De a terroristáknak a terror a vallása.

Vallásunkban büntetésük a tetteseknek halál lenne, ami véleményünk szerint kijár minden terroristának, aki ártatlan embereket öl meg! Közösségünk elítél, mint eddig is, minden terrorcselekményt, bárki is követi el!

Együttérzésünket fejezzük ki a legyilkoltak családtagjainak és Franciaország népének."  olvasható a Magyar Iszlám Közösség nyilatkozatában.

"Not in my name", vagyis "Nem az én nevemben" öltek a terroristák - hirdetik az Iszlám Állam szellemiségétől és a terrorizmustól elhatárolódó muszlim fiatalok. A #Not in my name mozgalom felerősödött az utóbbi napokban, a párizsi Charlie Hebdo élclap szerkesztőségében történt vérfürdő és az ennek nyomán felerősödött iszlámellenesség hatására. 

Kapcsolódók

Kimaradt?