Rogozin másodszor is megfenyegette Romániát

Újabb, Romániát fenyegető Twitter-üzenetet posztolt ki szombat késő este Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettes, miután ugyanaznap, szintén Twitteren, Románia bombázását helyezte kilátásba – számoltak be vasárnap a hazai hírtelevíziók.

„Kedves romániai urak, hamarosan mindent elmagyarázunk nektek. Megtudjátok, hogy kik vagytok, és mit gondolunk rólatok” – közölte angol nyelven az orosz politikus.

Rogozin egy fél órával később, egy másik Twitter-üzenetben arról számolt be, hogy a moldovai állambiztonsági szervek Transzisztria Oroszországhoz csatolását támogató aláírásokat koboztak el. „Ennél jobb kampánya nem is lehetne az Oroszországhoz csatolásról szóló népszavazásnak” – tette hozzá.

Rogozin mindezt már Moszkvából írta, ahová Chișinăuból induló menetrend szerinti járattal volt kénytelen hazatérni, mert sem az oroszok, sem az ukránok nem engedték be a különgépét a légterükbe. A politikus ugyanis szerepel az EU-szankciók által sujtott személyek listáján.

Az orosz miniszterelnök-helyettes a május 9-i, győzelem napi katonai parádé alkalmából látogatott a Moldovából "kiszakadt", csak Oroszország által elismert Dnyeszter menti Köztársaság fővárosába, Tiraszpolba. Akkor a kijevi hatóságok nem engedték átrepülni gépét Ukrajna légterén, így Bulgárián és Románián keresztül érkezett a helyszínre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?