Băsescu Rogozinnak: hány vodkát ittál a fenyegetőzéseid előtt?

A román külügy után az államfő sem hagyta válasz nélkül Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettesnek azt a hétvégi fenyegetőzését, hogy legközelebb bombázógéppel jön Romániába.

Traian Băsescu vasárnap Temesváron kijelentette: meg kellene tudni, hogy hány vodkát fogyasztott el a moszkvai politikus, mielőtt üzengetni kezdett Bukarestnek. „Rogozin fenyegetőzése tiszteletlenség Romániával szemben” – mondta az államfő az opiniatimisoarei.ro portálnak.

Băsescu üdvözölte a román külügy tiltakozását az orosz kormányfőhelyettes szavai miatt. „Természetes, hogy a külügy számon kérte Moszkván Rogozin szavait. Ők sem tudhatják, hány vodkát ivott a kijelentései előtt” – fogalmazott az államelnök.

Băsescu vasárnap este a Digi24 televíziónak megerősítette: nem tudja komolyan venni Rogozin kijelenéseit, amelyeket szerinte az orosz kormányfőhelyettes alkoholos befolyásoltság alatt fogalmazott meg. "Rogozin szavait nem tekintem Moszkva hivatalos álláspontjának" – jelentette ki.

Az államfő és a külügy Rogozin szombati Twitter-üzenetére reagáltak, amelyben az orosz miniszterelnök-helyettes arról számolt be, hogy Románia - az Egyesült Államok követelésére - lezárta légterét repülőgépe előtt, amellyel a Dnyeszter menti Köztársaságból Moszkvába akart utazni.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?