Orbán nem hajlandó tévévitára Mesterházyval

A viták fontosak, de valódi jelöltek és kormányzóképes erők között - így reagált a Fidesz arra, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök tévévitára hívta ki Orbán Viktor kormányfőt.

A Fidesz szerint "máig nem tudjuk, hogy ki a baloldal valódi vezetője: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon. Máig nem tudjuk, hogy mit és mikor tudtak a baloldal vezetői Simon Gábor MSZP alelnök százmillióiról, mert nem hajlandóak elmondani".

Olyat is írnak, hogy "azt tudjuk, hogy egymással többet vitatkoznak, mint politikai ellenfeleikkel. Azt is tudjuk, hogy szeretik megváltoztatni kéthetente a saját nevüket. És azt is tudjuk, hogy egymást a gázrezsóra ültetnék fel, viszont ezek nem elegendőek kormányképes alternatívának!", végül azzal várják a közleményt, hogy "nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn".

A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon – jegyzi meg a hvg.hu.

Kimaradt?