Facebook-oldal az először választó magyaroknak

Bár kimondottan annak a mintegy 400 ezer magyarországi fiatalnak a tájékoztatására készült, akik először vesznek részt az országgyűlési választásokon, a z ugyancsak először választó határon túli magyar állampolgárok számára is hasznos lehet az a Facebook-oldal, amelyet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nyitott. Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat tesznek közzé.

Áprilisban körülbelül 400 ezer fiatal (18-22 éves) és a legutóbbi közlés szerint 120 ezer határon túli magyar állampolgár lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson a parlamenti választáson, ők azok, akik a 2010-es választáson még nem szavazhattak, de az azóta eltelt időben nagykorúvá vagy magyar állampolgárrá váltak.

Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat, adatokat, grafikonokat, ábrákat tesz közzé az NVI, és terveznek egy kvízjátékot is.

Az oldal nem az NVI intézményi oldala, hanem kifejezetten az elsőválasztók számára készült tematikus oldal. Januárban és februárban elsősorban a kampány célját mutatják be, és általánosabb, tájékoztató jellegű információkat tesznek közzé. Március-április folyamán pedig hangsúlyosabb szerepet kap a választáson való részvételre történő felhívás, a választás jelentésének, fontosságának bemutatása, a részvétel ösztönzése.

Kapcsolódók

Kimaradt?