Donald Trump a barátjának nevezte a Twitteren Kim Dzsongunt

Barátjának nevezte Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt Donald Trump amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésében, hozzátéve, hogy hatalmas lehetőség előtt áll Észak-Korea, ha végrehajtja a nukleáris leszerelést.

Az amerikai elnök az észak-vietnami Hanoiból, az újabb vezetői szintű amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó helyszínéről írta bejegyzését. Kijelentette: Vietnam virágzik, Észak-Korea pedig rövid időn belül ugyanezt élhetné meg, ha végrehajtaná a nukleáris leszerelést. Hozzátette: a történelemben szinte páratlan lehetőség előtt áll Észak-Korea és barátja, Kim Dzsongun.

A Reuters brit hírügynökség megjegyezte: az a legnagyobb kérdés, hogy a vietnami csúcson a kedélyeskedésen és a bókoláson túl Trumpnak és Kimnek sikerül-e előrelépést elérnie az észak-koreai atommentesítésben, amelynek folyamata tavaly nyáron megakadt.

A Fehér Ház azt közölte, hogy Trump és Kim helyi idő szerint kora este (közép-európai idő szerint fél tizenkettőkor) folytat egy rövid, húszperces megbeszélést négyszemközt, amit díszvacsora követ.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?