Sejtik, hogy hol lehet a lelőtt francia túszejtő körözött barátnője

Még a párizsi terrortámadások előtt, január elején elhagyhatta Franciaországot és jelenleg Törökországban vagy Szíriában lehet Hayat Boumeddiene, a párizsi kóser boltban túszokat ejtő, pénteken lelőtt iszlamista barátnője – írták francia lapok.

Külföldön, feltehetően Törökországban vagy Szíriában van a korábban a párizsi kóser boltban túszokat ejtő férfi barátnője, a 26 éves Hayat Boumeddiene – közölték francia médiabeszámolók.

Az AFP rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, a nő Törökországban tartózkodik, a Le Figaro viszont úgy tudja, az is elképzelhető, hogy a nő Törökországból Szíriába utazott.

Boumeddiene – akinek kézrekerítéséhez a francia belügyminisztérium szombaton ismét a lakosság segítségét kérte – a Le Monde szerint január 2-án hagyhatta el Franciaországot, és Madrid érintésével Isztambulba repülhetett egy olyan férfi társaságában, akinek a bátyja korábban már a francia titkosszolgálat látókörébe került.

A nő ezt követően, csütörtökön a török-szíriai határnál tartózkodhatott, a péntekre szóló retúrjegyét mindenesetre nem használta fel – tette hozzá a Le Monde. A lap szerint az eddigi nyomozás azt is kiderítette, hogy a Charlie Hebdo szatirikus lapnál történt terrortámadás egyik elkövetőjének, Cherif Kouchainak a felesége tavaly több mint 500 alkalommal beszélt telefonon a körözött 26 éves nővel.

Kapcsolódók

Kimaradt?