Várják a Hargita megyei gazdák vidékfejlesztési javaslatait

Helyi vidékfejlesztési javaslatokat vár Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége. A szeptember 2-i határidőig beérkező előterjesztéseket a szervezet összegyűjti és eljuttatja az Európai Bizottsághoz.

Az Európai Bizottság a közelmúltban mutatta be az Európai Unió vidéki térségeinek hosszú távú jövőképéről szóló közleményét, amelyben azonosította a vidéki térségek nehézségeit és problémáit, ugyanakkor rávilágított a régiók számára kínálkozó fontos lehetőségekre is. A helyi gazdák és érintettek javaslatait gyűjti össze Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, és a megyei fejlesztési stratégia figyelembevételével benyújtják ezeket az Európai Bizottsághoz – közölte Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

„A térség mozgatóereje még mindig a mezőgazdaság és az állattenyésztés. Számos olyan év volt, amikor a gazdák bizonytalanságban termeltek. Ezért arra bátorítok mindenkit, hogy éljen a nyilvános konzultáció lehetőségével, hiszen ez a gazdák és a lakosok érdeke is” – mondta Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.

Az Európai Bizottság közleményében olvashatunk a vidéki paktumról, amely az uniós, országos, regionális és helyi szintű érdekeltek bevonásával támogatja a jövőkép közös célkitűzéseit, előmozdítja a gazdasági, társadalmi és területi kohéziót, és foglalkozik a vidéki közösségek közös törekvéseivel. Összeállítottak egy vidéki cselekvési tervet is, amely támogatja a vidéki területeket, hozzájárulva azok kiegyensúlyozott, méltányos, környezetbarát és innovatív fejlődéséhez.

A vidékfejlesztési javaslatokat az office@investinhargita.ro e-mail címre várják szeptember 2-ig.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?