banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb nyúlfarknyi sztrádaszakaszt adhatnak át Erdélyben december közepén

A Szeben megyei 13,17 kilométeres szakasz a tervezettnél néhány hónappal hamarabb fog elkészülni.

Még közel két hónap van hátra az évből, de már biztos, hogy 2022 sem fog látványosan bővülni a romániai autópálya hálózat, s akkor még finoman fogalmaztunk. Egyetlen sztrádaszakaszt nyitnak meg idén a forgalom előtt, a Sellenberk és Bojca közöttit.Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

A Pro Infrastructură Egyesület szerint az A1-es autópályához tartozó útszakasz kivitelezője, az osztrák PORR nagyon jól halad, mostanáig a munkálatok 90 százalékát elvégezte. Ez lehetővé teszi, hogy a sztrádaszakaszt néhány hónappal az eredetileg tervezett határidő előtt átadják. A Pro Infrastructură értesülései szerint erre december 15-én fog sor kerülni. A kivitelezőnek már csak néhány szakasz aszfaltozását, a jelzések felfestését és a védőkorlátok felszerelését kell elvégeznie.

„Annak ellenére, hogy csak 13,17 kilométerről van szó, ez a csonk nagyon fontos az átmenő forgalom számára, mert megkíméli a gépkocsivezetőket a nagytalmácsi torlódástól és a DN1-DN7 kereszteződéstől, a helyiek pedig nagyrészt megszabadulnak a zajtól, a szennyezéstől és a főúton való átkelés veszélyétől” – olvasható a nagy infrastrukturális beruházásokat monitorozó egyesület Facebookon posztolt értékelésében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Sellenberk és Bojca közti sztrádaszakasz kivitelezési szerződését 2019 áprilisában írták alá. A PORR 600 millió lejért vállalta, hogy elvégzi a 27 hidat és két közúti csomópontot tartalmazó beruházást. Az átadási határidő 2023 márciusa.

Ez a sztrádaszakasz Bojcánál csatlakozik, egy 50 méter átmérőjű körforgalommal az Olt völgyében haladó DN7-re, mely az egyik legforgalmasabb országos főút. A Nagyszeben és Pitești közti autópálya következő szakaszát 2028-ban kellene átadni. Ennek a tervezését idén júliusban kezdte meg egy török konzorcium, melynek 18 hónap áll rendelkezésére a tervek elkészítésére, 50 hónap pedig a munkálatok elvégzésére. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?