Újabb drogérialánc érkezhet Romániába

Ausztria és Horvátország után Romániában is megjelenhetnek a BIPA üzletek.

Újabb kiskereskedelmi hálózattal jelenne meg a romániai piacon a Rewe, írja a Ziarul Financiar. A német vállalat jelenleg Ausztriában és Horvátországban működtet drogériákat BIPA márkanévvel. Ausztriában a BIPA piacvezető 570 üzlettel és egy webáruházzal. Horvátországban közel 140 boltot működtet a BIPA.BIPA bolt Bécs belvárosában | Fotó: Facebook/BIPA

A Rewe már jóideje kacérkodik a gondolattal, hogy megjelenjen a drogériák hazai piacán. Romániában egyetlen multinacionális lánc van jelen, a dm drogerie markt. A német vállalat 2007-ben kezdett el terjeszkedni Romániában. A tavalyi év végén 139 üzlete volt, az árbevétele pedig meghaladta az 1,3 milliárd lejt.

A romániai piacban még hatalmas potenciál rejlik, figyelembe véve, hogy a jóval kisebb Magyarországon három multinacionális drogérialánc is megél: a dm, a Rossmann és a Müller.

A Rewe jelenleg két üzletággal van jelen Romániában: a Penny diszkontáruházzal és a DerTour utazási irodával. Korábban a Rewe üzemeltette a Billa szupermarketeket és a Selgros raktáráruházakat is, azonban előbbieket felvásárolta a Carrefour, utóbbiak pedig egy nemzetközi tranzakció keretében kerültek új tulajdonoshoz.

2018 és 2020 között a Carrefour és az Auchan is megpróbált betörni a drogériák hazai piacára. Előbbi Bonteria Very&So, míg utóbbi LillaPois márkanévvel nyitott néhány drogériát, melyek azonban nem bizonyultak hosszú életűnek.

A drogériák főleg kozmetikumokat, tisztálkodási termékeket, mosószereket, mosogatószereket és állateledelt forgalmaznak. Romániában ezen termékkategóriák egy főre eső fogyasztása elmarad a közép-európai átlagtól, de növekvőben van.

Kapcsolódók

Kimaradt?