banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Székelyföld is képviseltette magát a 80. OMÉK-en

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a három székelyföldi megye válogatott termelői és szövetkezeti gárdája is képviseltette magát a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron.

A budapesti Hungexpon, a Vadászati Világkiállítás részeként zajlott október 7–10. Között a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). Ez alkalommal a magyar nyelvterületek agráriumának kiemelt képviselői mutatkoztak be a budapesti közönségnek.

Az OMÉK Kárpát-medence kincsei elnevezésű részlegén az egyik sor a Székelyföldi Sajtudvaré volt, ahol Kovászna, Hargita és Maros megye sajtkészítői, tejszövetkezetei kínálták kóstolásra, vásárlásra a Székely termék védjeggyel ellátot termékeiket. Ezzel párhuzamosan a Székelyföldi Mézudvaron képviseltette magát a Hargita megyei, a gyergyószentmiklósi, Nyárád-völgyi, küküllőmenti, Kovászna megyei és az udvarhelyszéki méhészek egyesülete is. 

A különböző élelmiszerek és kézműves termékek mellett Maros, Hargita és Kovászna megye turisztikai irodái, a Visit Harghita, Visit Covasna és a Visit Mures is helyet kaptak az OMÉK-en.

A négy nap alatt több ezren megfordultak a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének standjánál is, ahol az Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny első, 2021-es kiadásának nyertes tételei közül kóstolhattak a pálinkakedvelők.

A Hungexpo B Pavilonjának színpadán Kárpát-medence hagyományőrző egyesületei, táncegyüttesek és népdalénekesek mutatkozhattak be, könyvbemutatókat és humoros előadásokat is meghallgathatott a közönség. Fellépett többek között Vaszi Levente, a gyimesi Csalóka Táncegyüttes, a Csíkcsomortáni Zenekar, a Székely Góbék, a Szépszivárvány Táncegyüttes és a Heveder zenekar is, akik a Háromszék Táncegyüttes tagjaival közösen biztosították a vidám hangulatot.

(Borítókép: Székely Gazdaszervezetek Egyesülete)

Kapcsolódók

Kimaradt?