A családokat is várják a Csíkszéki Gazdanapokra

Hagyományos versenyekkel, traktoros felvonulással, kulturális műsorokkal és szakmai találkozókkal várja az érdeklődőket a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete Csíkszentsimonban a Csíkszéki Gazdanapokra. Csíkszék legnagyobb pityókáját is díjazni fogják.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a Csíkszéki Gazdanapokat. A vasárnapi, csíkszentsimoni eseményhez szorosan kapcsolódik a jövő hétvégi, csíkdánfalvi állatvásár is. A szervezők fontosnak tartják, hogy olyan eseményeket, programokat kínáljanak, amelyek a helyi gazdálkodókról szólnak – emelte ki a Maszol érdeklődésére Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke. Hozzátette: a rendezvényen hangsúlyos szerepet kapnak a lovassportok, így lesz szekeres ügyességi verseny, valamint összemérhetik majd erejüket a munkalovak, ezen kívül a csíkszentsimoni lovarda fiatal tehetségei is tartanak bemutatót.

„Érdekes programpont lesz Csíkszék legnagyobb pityókájának a díjazása. Ezen túl megszólítottuk a környékbeli gazdákat, hogy aki teheti, a Magyarok Kenyere program keretében hozzon terményeiből adományt, amelyet a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak fogunk felajánlani” – mondta el Becze István. Az alapítvány vezetője, Böjte Csaba is jelen lesz a rendezvényen és 11 órától hálaadó szentmisét fog celebrálni, tudtuk meg.

A csíkszentsimoni eseményen szakmai előadásokat is meghallgathatnak, illetve szakmai tanácsokat is kérhetnek az érdeklődők a különböző területeken dolgozó falugazdászok jóvoltából. A családoknak is érdemes lesz ellátogatniuk a rendezvényre, a gyerekeket játszóudvar és többféle gyermekfoglalkozás is várja a helyszínen, a Szent László Gyermekvédelmi Központ udvarán. A napot a nyárádszeredai Bekecs néptáncegyüttes fellépése, majd nótaest fogja zárni.

(Borítókép: Székely Gazdaszervezetek Egyesülete)

Kapcsolódók

Kimaradt?