banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Rohamozzák a fogyasztók a Hidroelectricát, egy év alatt megháromszorozódott az ügyfelei száma

Egy év alatt megháromszorozódott a vízerőműveket üzemeltető állami vállalat ügyfeleinek a száma.

Naponta 5 ezer új ügyfél szeretne szerződést kötni a Hidroelectricával, írja az economedia.ro. Ez nem is csoda, mivel az állami energetikai vállalat szolgáltatja a legolcsóbb villanyáramot a háztartási fogyasztóknak. Az Országos Energia-szabályozó Hatóság (ANRE) árösszehasonlítója szerint Hargita megyében a Hidroelectrica 0,73 lej/kWh-s tarifát kínál az új ügyfeleknek. Ez kevesebb mint a fele a második legjobb, 1,84 lej/kWh-s második legjobb ajánlatnak, a harmadik legjobbnak (2,82 lej/kWh) pedig közel a negyede.Fotó: Facebook/Hidroelectrica

A vízerőműveket működtető vállalat ügyfeleinek a száma egy év alatt megháromszorozódott. „Tavaly hozzávetőleg 100 ezer ügyfelünk volt, jelenleg pedig 300 ezer. (…) Napi 5 ezer új kliens jelentkezik, ami miatt nagyon nagy nyomás nehezedik a szoftver infrastruktúrára, amit igyekszünk fejleszteni, s ugyanakkor minél több szerződéskötési kérvényt feldolgozni” – nyilatkozta Bogdan Badea, a Hidroelectrica igazgatótanácsának elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Bogdan Badea felhívta a figyelmet, hogy a vállalat nem tud korlátlan számú ügyféllel szerződni, mivel végesek a szolgáltatási kapacitásai. „14-17 TWh termelési kapacitással a Hidroelectrica nem tudja fedezni Románia teljes fogyasztását, ami 57 TWh körül van” – mondta a cégvezető.

Badea beszélt arról a bizarr helyzetről is, hogy a jelenlegi szabályozás értelmében egy cég akkor is kaphat szolgáltatási engedélyt, ha nem rendelkezik villanyárammal, amit eladhatna az ügyfeleinek. Tehát, egy szolgáltatói ajánlat mögött nem biztos, hogy van energia. Elmondása szerint korábban ez vezetett ahhoz, hogy több energiaszolgáltató fizetésképtelenné vált.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?