Növeli termelési kapacitását a csíkszeredai sörgyár

Növeli termelési kapacitását a Heineken csíkszeredai telephelye. A több mint 8 millió euró értékű beruházás során hatra bővül a csíkszeredai sörgyár töltősorainak száma, ami közel 20 százalékkal növeli majd az éves termelést és 20 új munkahelyet teremt.

Együttműködési megállapodást írtak alá a csíkszeredai önkormányzat és a Heineken romániai képviselői szerdán délután. A vállalat csíkszeredai telephelyén a tervezett beruházásnak köszönhetően 20 százalékkal fog növekedni az éves termelés.

„Az elmúlt másfél évben számos egyeztetést folytattunk a helyi gazdasági szereplőkkel a közösségünk jövőjét illetően. Nagy öröm számunkra, hogy ennek eredményeként a Heineken Románia is a gazdaságfejlesztést célzó törekvéseink részévé válik” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.Illusztráció | Forrás: digi24.ro

Federico Agressi, a Heineken Románia ellátási láncáért felelős igazgatója szerint fontos kötelezettségvállalás ez a beruházás, amely már tervezési fázisban van, és az építkezési engedély birtokában nemsokára a konkrét munkálatok is elkezdődhetnek. A tervek szerint pedig jövő év közepén már működni is fog a legújabb technológiájú töltősor. A beruházás minden fázisában nagy figyelmet fordítanak a helyi vállalkozókkal való együttműködésre.

Eduard Polschi, a sörgyár menedzsere elmondta: jelenleg a gyár évi 1,3 millió hektoliter sört gyárt, az új töltősor üzembe helyezésével ez 1,6-ra növekeszik, és húsz új munkahelyet teremt hosszú távon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?