Nem forgalmaz Oroszországból származó termékeket két romániai áruházlánc

Az embargó a multik Oroszországban gyártott termékeire is vonatkozik.

Eltávolítja a polcokról az Oroszországban gyártott árut a legnagyobb romániai kiskereskedők közé tartozó Carrefour és a Profi. „Az Ukrajnában történtek miatt a Carrefour Románia úgy döntött, hogy megszünteti az Oroszországból származó valamennyi termék forgalmazását, mely intézkedést az elkövetkező napokban fogjuk gyakorlatba ültetni. A jelenlegi helyzetben az áruházlánc nem fog oroszországi termékeket rendelni” – közölte a Hotnews hírportál megkeresésére a Carrefour.Eltüntették a polcokról az orosz árut | Fotó: Pengő Zoltán

Hasonló intézkedést foganatosított a legnagyobb hazai kiskereskedelmi hálózattal rendelkező cég, a Profi is, melynek áruházaiban és boltjaiban már gyakorlatba is ültették azt. A bojkott a multinacionális vállalatok Oroszországban gyártott termékeire is vonatkozik. A Profi kínálatában egyébként mindössze öt, Oroszországból származó termék szerepelt.

„Ha valóban következetesek lennénk, akkor nem kellene orosz benzint vagy gázolajat sem tankolnunk, de kivitelezhető ez? Azt gondolom, az igazán jó az volna, ha a termelők elköltöztetnék Oroszországból a termelési kapacitásaikat” – nyilatkozta Pawel Musial, a Profi vezérigazgatója.

Az üzletember véleménye szerint a szimbolikus gesztusok, mint az ukrán zászlók és a háborúellenes transzparensek lengetése teljesen haszontalanok, ami igazán számít, az az ukránoknak nyújtott kézzel fogható segítség: élelmiszer és szállás a menekülteknek, élelmiszer, kötszer és fertőtlenítő szerek az ostrom alatt állóknak.

Jelenleg több áruházláncnál is folyik gyűjtés az Ukrajnából érkező menekültek számára.

Kapcsolódók

Kimaradt?