Negyvenmillió eurós beruházást szerzett meg Brassó

A német Diehl Controls háztartási gépekbe való alkatrészeket fog gyártani a Cenk alatti városban.

Brassóban létesít kutatóközpontot és üzemet a Diehl Controls, írja a Ziarul Financiar. Az 1902-ben alapított német családi vállalkozás különféle iparágak, köztük a hadiipar számára gyárt alkatrészeket, dolgozóinak száma 17 ezer. Brassóban háztartási gépekbe szánt alkatrészeket fognak fejleszteni és gyártani.Fotó: Facebook/Diehl Controls

Az erdélyi városnak erős konkurencia mellett sikerült megszereznie a befektetést. „Öt ország 20 helyszíne szerepelt a listánkon, melyen végül csak Románia, Szerbia és Bulgária maradt. Azért választottuk Romániát, mert Brassó meggyőzött bennünket, az itteni helyszín közel van a városhoz, melyben egyetem van, a hatóságok pedig nyitottak. Ez egy fontos város” – nyilatkozta Josef Fellner, a vállalat vezérigazgatója.

A beruházást két lépésben tervezik megvalósítani. Az első 15 millió eurós beruházást feltételez, mely révén 2024 végéig 200 munkahely jön majd létre. 2027-ig további 25 milliós befektetéssel még 400 munkahelyet teremtene a cég Brassóban. Az elképzelések szerint az üzemnek már 2024-ben 14-35 millió euró értékben kellene termelnie.

Abban, hogy a Diehl Brassót választotta, valószínűleg közrejátszik, hogy közel van a cég két fontos partnere, a Miele és a Haier. „Amit Brassóban fogunk legyártani, azt a partnereink európai gyáraiba szállítjuk majd. Ugyanakkor lehetséges, hogy Romániában maradjon, a Miele és a Haier gyáraiba kerüljön” – mondja Josef Fellner.

A nürnbergi székhelyű vállalat globális szinten, a Miele és a Haier mellett olyan cégek beszállítója, mint az Electrolux, a BSH, a Whirlpool, a Panasonic, a Stiebl Eltron és a Vaillant.

Kapcsolódók

Kimaradt?