Már telefonszám alapján is utalható pénz Romániában

Elég nagy késéssel érkezett meg hozzánk a szolgáltatás, ami megkönnyíti a telefonról végzett átutalásokat.

Immár Romániában is lehetséges a pénzösszegek elektronikus úton történő utalása a kedvezményezett bankszámlaszámának megadása nélkül. A szolgáltatás egyelőre csak a CEC Bank ügyfelei számára hozzáférhető, akik bármely hazai bankba utalhatnak pénzt úgy, hogy a másik félnek nem a számlaszámát, hanem a telefonszámát adják meg.

A szolgáltatás a bank telefonos alkalmazásán keresztül működik, s kétirányú, nem csak küldeni, ha kérni is lehet pénzt rajta keresztül. Mindkét esetben a kezdeményező félnek be kell vezetnie a rendszerbe a másiknak a telefonszámát, aki sms-t kap a tranzakcióról. Az átutalás csak akkor történik meg, ha az illető, szintén sms-ben jóváhagyja.

„A pénzátutalás ugyanolyan könnyű kellene hogy legyen, mint egy sms küldése, vagy egy barát felhívása, akinek a száma szerepel a telefonkönyvünkben” – mondta Mugur Podaru, a CEC Bank távolsági műveletekért felelős igazgatója.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Romániában az állami tulajdonban levő CEC Bank az első, amely elérhetővé tette ezt a szolgáltatást. A telefonszám alapján történő utalás külföldön már elterjedt szolgáltatásnak számít, tavaly Magyarországon 13 hitelintézet ügyfelei élhettek ezzel a lehetőséggel.

Az úgynevezett másodlagos számlaazonosító felhasználásával történő átutalás esetében a bankok, a telefonszámon kívül, elfogadhatják a kedvezményezett e-mail címét, cégek esetében pedig az adószámát is. Ez egy felhasználóbarát szolgáltatás, mivel okostelefonról történő utalás esetén sokkal egyszerűbb kikeresni egy számot a telefonkönyvből, mint bepötyögni egy hosszú bankszámlaszámot.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?