banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Magánberuházás nyomán új munkahelyek jönnek létre Csíkszeredában

Együttműködési megállapodást írt alá a csíkszeredai városvezetés és a helyi tulajdonban lévő SET Prod Com Kft. A cég a város keleti ipari zónájában hoz létre új üzemcsarnokot és 10 új munkahelyet.

Belsőépítészeti profilokat, szegőléceket gyárt az a csíkszeredai, Romániában az ágazatban piacvezető családi vállalkozás, amelynek képviselői szerdán délelőtt együttműködési megállapodást írtak alá a város vezetőségével. A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás tulajdonosai, Orbán András és Orbán Emese elmondták: 2023 januárjának végére tervezik befejezni az új üzemcsarnokot, ahol a terveik szerint növelik a termelési kapacitásukat és 10 új munkahelyet is teremtenek. Ehhez használatba vesznek és átalakítanak egy tönkrement, kommunizmus korabeli épületmaradványt, mindez pedig hozzájárul az ipari övezet szebbé tételéhez. A megvalósításban Csíkszereda Városháza is partner. Látványterv a tervezett beruházásról.

A vállalkozók fejlesztést részben azzal indokolták, hogy szeretnének külföldi piacokra is termelni, ehhez pedig elengedhetetlen a kapacitás növelése. A beruházás értéke 2 millió euró, amelyet a vállalat teljes mértékben saját forrásból finanszíroz, tudtuk meg. Az új termelői csarnok építése mellett a már korábban felépített épületeket is korszerűsítenék és a mai kor kihívásainak megfelelően növelnék az energiahatékonyságukat – mondták a cég képviselői.

„A mai szándéknyilatkozat arról szól, hogy a cég tevékenységi körének bővítésével munkahelyeket is teremtenek, valamint arról, hogy a keleti ipari zóna komplex, hosszú távon az embereket kiszolgáló, termelői, szolgáltatói övezetté alakul át az ilyen jellegű beruházásoknak köszönhetően” – fogalmazott Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?