Közel 50 kilométeres úthálózat újul meg Hargita megye déli részén

Hargita megye déli részén épülő, közel ötven kilométeres úthálózat felújítási munkálatainak elvégzésére és felügyeletére írtak alá kedden szerződést Kányád községben. A beruházás értéke csaknem 100 millió lej.

Felújítják a Hargita megye déli részén található 131-es és 133-as jelzésű megyei utakat Oklánd-Homoródszentpál-Homoródszentpéter-Városfalva-Székelydálya-Ége-Bikafalva-Kányád útvonalon, valamint a 137A jelzésű utat Petek-Kányád-Miklósfalva-Ócfalva-Bikafalva útnovalon – közölte kedden Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. A beruházás több mint 99,9 millió lej áfával.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, hogy a kivitelező cég egyben kisebb nyári karbantartásokat is elvégez a kövezett utakon, megkönnyítve a közlekedést, amíg a munkálatok befejeződnek. Ugyanakkor az alelnök arról is tájékoztatott, hogy a munkaterep átadását követően súlykorlátozásokra kell számítani, ezért a teherforgalomban érdekelt cégeket arra kérik ezeket az út vonalakat kerüljék a munkálatok megfelelő lefolyása érdekében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy az olaszországi kivitelező cég vállalása szerint két héten belül átveszik a munkaterepet. Hozzátette: a terep átvételét követően a kivitelezőnek még időbe telik az építőtelep kiépítése, a raktár helyek kialakítása, viszont ezzel párhuzamosan vállalta a cég a munkálatok során az útvonalak karbantartását, ahol ez szükséges.

György Sándor, Kányád község polgármestere kifejtette: a kezdeti nehézségek után várják az út felújítását, a munkálatokkal járó kellemetlenségekhez pedig a lakosok türelmét kérte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

(Címlapkép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?