banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Közel 50 kilométeres úthálózat újul meg Hargita megye déli részén

Hargita megye déli részén épülő, közel ötven kilométeres úthálózat felújítási munkálatainak elvégzésére és felügyeletére írtak alá kedden szerződést Kányád községben. A beruházás értéke csaknem 100 millió lej.

Felújítják a Hargita megye déli részén található 131-es és 133-as jelzésű megyei utakat Oklánd-Homoródszentpál-Homoródszentpéter-Városfalva-Székelydálya-Ége-Bikafalva-Kányád útvonalon, valamint a 137A jelzésű utat Petek-Kányád-Miklósfalva-Ócfalva-Bikafalva útnovalon – közölte kedden Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. A beruházás több mint 99,9 millió lej áfával.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, hogy a kivitelező cég egyben kisebb nyári karbantartásokat is elvégez a kövezett utakon, megkönnyítve a közlekedést, amíg a munkálatok befejeződnek. Ugyanakkor az alelnök arról is tájékoztatott, hogy a munkaterep átadását követően súlykorlátozásokra kell számítani, ezért a teherforgalomban érdekelt cégeket arra kérik ezeket az út vonalakat kerüljék a munkálatok megfelelő lefolyása érdekében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy az olaszországi kivitelező cég vállalása szerint két héten belül átveszik a munkaterepet. Hozzátette: a terep átvételét követően a kivitelezőnek még időbe telik az építőtelep kiépítése, a raktár helyek kialakítása, viszont ezzel párhuzamosan vállalta a cég a munkálatok során az útvonalak karbantartását, ahol ez szükséges.

György Sándor, Kányád község polgármestere kifejtette: a kezdeti nehézségek után várják az út felújítását, a munkálatokkal járó kellemetlenségekhez pedig a lakosok türelmét kérte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

(Címlapkép: Hargita Megye Tanácsa)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?