Kis- és középvállalkozások digitalizálási programja: az utolsó napokban 6500 pályázat érkezett

Jóval több vállalkozás pályázott, mint amennyire előzetesen az illetékesek számítottak.

Hosszú hónapokon át egyértelmű kudarcnak tűnt a kis- és középvállalkozások digitalizálását célzó, az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében zajló program, azonban az utolsó napokban látványos változás történt. A február 15. és június 20. között be nyújtott pályázatok száma a 800-at sem érte el, azonban az utolsó 10 napban további közel 6500 érkezett, írja a Ziarul Financiar.  Illusztráció: Pixabay

A program azon kis- és középvállalkozásoknak szól, melyek nem az informatika területén tevékenykednek. Ezek 20-100 ezer eurós támogatást igényelhettek digitalizálást célzó beruházásokra. Az igénylőknek legalább 10 százalékos önrésszel kell rendelkezniük.

Az illetékesek 5500 pályázatra számítottak, végül azonban jóval több, hozzávetőleg 7200 érkezett. A program keretösszege 350 millió euró. Támogatásban azon cégek részesülhetnek, melyek a 12, úgynevezett digitális gazdasági és társadalmi (DESI) kritériumból minimum hatot teljesítenek. Ezek közé tartozik, hogy az alkalmazottak legalább fele használjon számítógépet a munkavégzés során, a cég legyen jelen minimum két közösségi platformon, alkalmazzon automatizálást stb.

Kapcsolódók

Kimaradt?