Iohannis integrált megoldást vár a magas bérek többletadójának ügyében

Klaus Iohannist a költségvetési hiány lefaragását célzó koalíciós tervekről kérdezték az újságírók, többek között arról az elképzelésről, hogy vezessenek be többletadót az államfő fizetését meghaladó közalkalmazotti bérekre.

Válaszában kifejtette: a romániai adórendszer hiányosságait nem lehet pontszerű intézkedésekkel kiküszöbölni. „Ha a koalíció hozzá akar nyúlni a fizetésekhez és az adókhoz, rendben van, de akkor már helyezzük új alapokra, tegyük fenntarthatóvá és méltányosabbá az adórendszert. Ehhez alapos, mélyreható vitára van szükség” – fejtette ki Iohannis, hozzátéve, hogy 'integrált megoldást' vár a koalíciótól.

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden megerősítette, hogy a költségvetés kiegyensúlyozásáról szóló hétfői koalíciós egyeztetéseken megvitatták az államfő bérénél magasabb fizetések megadóztatására vonatkozó javaslatot, de erről nem született döntés. Hangsúlyozta, hogy nem egy többletadó bevezetésére, hanem bizonyos összegnél magasabb közalkalmazotti bérek nagyobb mértékű megadóztatásáról hangzott el javaslat a tanácskozáson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?