Iohannis: adórendszer módosításáról több szó esik a televízióban, mint a koalícióban

Klaus Iohannis államfő úgy nyilatkozott hétfőn, hogy jelenleg nincs döntés a kormánykoalícióban az adórendszer megváltoztatásáról, és nem is látja úgy, hogy ez a rendszer a közeljövőben változni fog.

Klaus Iohannis már Brüsszelben nyilatkozott | Fotó: presidency.roIohannis azt mondta, érthető, hogy ez a téma gyakran felmerül, hiszen valamiből finanszírozni kell azokat a szociális támogatásokat, amelyekről kormányszintű döntés született. Mindazonáltal az adórendszer módosítására egyhamar nem fog sor kerülni – vélte az államfő.

„Véleményem szerint nem hiba mindenféle lehetséges változatról vitázni, de a román állampolgároknak nem kell attól tartaniuk, hogy holnap megváltozik az adórendszer, és hirtelen többet kell fizetniük. Ezek a dolgok egyelőre a mostani állapotban maradnak” – szögezte le Iohannis, hozzátéve, hogy az adórendszer módosításáról több szó esik a televízióban, mint a koalícióban.

„Nincs politikai döntés adó- vagy illetéknövelésről, a kormány ígéretet tett, hogy nem növeli az adókat, és ez így marad” – tette hozzá az államfő.

Klaus Iohannis hétfőn és kedden részt vesz az Európai Tanács rendkívüli ülésén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?