Háztartási gépek roncsprogramja: kevesebb mint 24 óra alatt elfogyott az első szakaszra szánt keret

Kevesebb mint 24 óra alatt kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának első szakaszára szánt 30 millió lejes keret – közölte Facebook-oldalán a környezetvédelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint 75 ezer, egyenként 400 lej értékű vouchert foglaltak le az igénylők, amelyeket mosógép, mosogatógép, hűtőszekrény és fagyasztóláda vásárlására fordíthatnak. Az utalványok érvényesítésére jövő hét folyamán kerül sor, és csak ezt követően lehet majd felhasználni ezeket a programban részt vevő kereskedőknél – hívta fel a figyelmet a szaktárca.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter korábbi bejelentése értelmében a május 20-i határidőig több mint 155 ezer személy regisztrált a háztartási gépek roncsprogramjára, amely idén több szakaszban zajlik.

Május 21-étől június 3-áig mosógépekre, mosogatógépekre, hűtőszekrényekre, mélyhűtőkre, június 4-e és 17-e között televíziókra, laptopokra és táblagépekre, június 18-a és július elseje között pedig klímaberendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet vouchereket lefoglalni.

A háztartási gépek idei roncsprogramjára 75 millió lejt különítettek el, ami csaknem kétszerese a 2019-ben kiutalt 40 millió lejes keretnek.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?