banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Észak-erdélyi autópálya: felfüggesztették a szerződésbontást a botrányosan lassan dolgozó céggel

A bukaresti törvényszék a szerződésbontást az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres-Maroskece szakaszának építőjével. A bírósági határozat nem jogerős, de végrehajtandó. A szállításügyi minisztérium fellebbezni fog.

Mint korábban írtuk, a Straco Group által vezetett román konzorcium öt év alatt az Aranyosgyéres-Maroskece pályaszakasz kevesebb mint 40 százalékát építette meg, és az elmúlt öt hónapban csak egy százalékot haladt a munkával. Ezért két hete a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) értesítette a céget a szerződésbontásról.

A Straco Group azonban bírósághoz fordult, és a szerződésbontást első fokon hozott határozatában felfüggesztette hétfőn a bukaresti törvényszék – írja a HotNews. Cătălin Drulă szállításügyi miniszter erre este úgy reagált: nem tudja, mi alapján hozták a bírák ezt a döntést, annál is inkább, mert a CNAIR-t nem idézték be a tárgyalásra.

A tárcavezető emlékeztetett: korábban a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság a szerződés életben tartására törekedett. „A CNAIR végül jogosan döntött úgy, hogy öt év túl hosszú idő, Romániának szüksége van az A3-as autópályára, ezért szerződést bontott, és más cégre akarja bízni a munkálatokat” – fejtette ki Cătălin Drulă, hozzátéve, hogy megfellebbezik a törvényszéki határozatot a bukaresti táblabíróságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A miniszter korábban azt is nyilatkozta vélte: a Straco Grouppal kötött szerződés is arra int, hogy le kell vonni a következtetéseket a gyanúsan olcsó ajánlatok kérdésében. Megemlítette: a konzorcium úgy nyerte el a 15,7 kilométeres, 620 millió lej értékűre becsült pályaszakasz megépítésének a jogát, hogy 280 millió lejes ajánlatot tett.

(Címlapfotó: Pro Infrastructura Egyesület)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?