Câciu ősszel megnézi a Kolozsváron a metróépítést, „a helyreállítási alap nem vár utánunk”

A „politikai helyzetre” való tekintettel nem akarja, hogy félreértsék, ezért majd szeptember környékén látogat el Kolozsvárra, hogy szemügyre vegye a metróépítést – mondta csütörtökön Adrian Câciu, az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

Pontosabban, hogy lássa, elkezdődött-e a munka, mivel, hogy már most késésben vannak. „Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) nem vár utánunk. 2026. már mindjárt itt van, és kimagasló dolgokat szeretnénk látni Kolozsváron. Bízok abban, hogy így is lesz” – idézte a tárcavezetőt a News.ro. Câciu azt is mondta, hogy mindenki kérdezi a kolozsvári metróról, szeretné viszont, ha arról a polgármester is kérdeznék” – válaszolta a Prima News kérdésére.

Fotó: gulermak.com.tr

Ismeretes, hogy a Maszol nemrég érdeklődött a kolozsvári önkormányzatnál arról, hogy mikor is kezdik el a kivitelezést. Egyértelmű választ nem adtak, az viszont már most közismert, hogy a beruházás akkora késésben van, hogy határidőre való befejezése teljesen elképzelhetetlen. Emiatt elúszhat a PNRR keretében előirányzott 300 millió euró java.

Amint azt korábban megírtuk, a PNRR újratárgyalt változata értelmében a kolozsvári metró első, 8,8 kilométeres szakaszát, pontosabban annak a tartószerkezetét a megállókkal egyetemben 2026 június 30-ig kellene megépíteni, a felének pedig az idei év végéig el kellene készülnie.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?