banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Befolyásos arab sejk cége fogja modernizálni az Electrica elektromos hálózatát

Az Esyasoft Holding tulajdonosa az Egyesült Arab Emírségeket irányító sejk testvére.

Memorandumot írt alá az Electrica és az Egyesült Arab Emírségek (EAE) egyik cége, az Esyasoft Holding, adta hírül az economedia.ro. A megegyezés értelmében az Esyasosft Holding az állami áramszolgáltató vállalat elektromos hálózatának korszerűsítéséhez fog segítséget nyújtani. A korszerűsítés keretében automatizálni fogják az elosztó hálózatot és a fogyasztás mérését, energiatárolási kapacitást hoznak létre, s fejleszteni fogják az elektromos autók töltésére szolgáló infrastruktúrát.Fotó: Facebook/Electrica

A memorandum május 16. aláírásán jelen volt Marcel Ciolacu kormányfő is. Nagyon valószínű, hogy a megállapodást a kormányküldöttség néhány héttel ezelőtti közel-keleti körútján hozták tető alá.

Az Esyasosft Holding az Abu Dhabiban bejegyzett International Holding Company leányvállalata, melynek tulajdonosa Tahnoon bin Zájed al-Nahján sejk, az olajállamot irányító Mohamed bin Zájed al-Nahján sejk testvére.  Tahnoon bin Zájed al-Nahján maga is fontos politikai funkciókat tölt be, az EAE nemzetbiztonsági tanácsosa, s külpolitikai tárgyalója.

A megállapodást részleteit nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet, hogy az arab vállalat a tervezett beruházások finanszírozását fogja biztosítani.  

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?