Tízmillió eurós befektetéssel épül onkológiai kórház Szatmárnémetiben

A tervek szerint 2025 januárjában nyitja meg kapuit az új kórház a 15-ös lakónegyedben.

Európa legnagyobb sugárterápiás klinikai hálózata, az Amethyst Radiotherapy 10 millió eurós befektetéssel egy onkológiai kezelésekkel foglalkozó kórházat épít Szatmárnémetiben. Az ország ötödik ilyen létesítménye lesz a Szatmárnémetiben, a 15-ös lakótelepen megépülő egység, melynek megnyitását 2025 januárjára tervezik.

„Bízunk abban, hogy 2025 januárjától a hasonló kezelésekre szoruló szatmári betegnek már nem kell az ország más városaiba utazniuk, a legjobb kezelésekhez otthonukhoz közel hozzáférhetnek majd” – nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. 

Fotó: Szatmárnémeti polgármesteri hivatala

A szatmári megyeközpont az egészségügy ezen szegmenségen meglehetősen hátrányos helyzetben volt eddig, pedig az onkológiai betegségek egyre gyakoribbak, a sugárterápiás kezelések pedig sok esetben segítenek a betegeken. A páciensek eddig Nagybányára, Nagyváradra vagy épp Kolozsvárra jártak ilyen kezelésekért, nem ritkán hetente többször is, egészségi állapotuknak pedig nem használt a folyamatos utazás.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban az utóbbi időszakban több olyan fejlesztést is eszközölt a fenntartó Szatmár Megyei Tanács, amellyel helyben végezhetők el olyan beavatkozások, kezelések, amelyeket eddig csak más városokban tudtak elvégezni a szatmáriak. Nemrég nyitotta meg kapuit a Stroke-központ, amelyben az agyvérzést szenvedett betegeket azonnal el tudják látni, ezzel jelentősen csökkentve az agyvérzés okozta elhalálozások számát, illetve jelentősen csökkentve az elszenvedett károsodást. A betegeket eddig Nagybányára szállították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?