Az idei törésteszten sem teljesített jól a Dacia

A Duster legújabb változata mindössze három csillagot kapott az egyik független szakmai szervezet biztonsági tesztjén.

Jól szerepel a Dacia hazai és a nemzetközi piacon egyaránt, ugyanakkor nyílt titok, hogy ez nem a járművek minőségének, hanem az áruknak tudható be. Ez az oka annak, hogy a romániai márka általában gyengén teljesít a biztonsági teszteken, s idén sem volt ez másként.Fotó: euroncap.com

A független európai szakmai szervezet, az EuroNCAP több idén piacra dobott modellt tesztelt, köztük a Dacia Duster 3-ast. A legújabb Duster három csillagot kapott, akárcsak a Suzuki Swift, írja a Hotnews. Mindkét cég fontosabbnak tartja az aktív biztonsági technológiák alkalmazásánál azt, hogy a vásárlók megengedhessék maguknak a megvásárlásukat, állapítják meg az EuroNCAP szakértői.

“…nem meglepő, hogy a Duster és a Swift három csillagnál nem többel került ki az EuroNCAP tesztjeiből” – olvasható a tesztelés eredményeinek kiértékelőjében. A szakértők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a szervezet a törvényileg előirtaknál szigorúbb biztonsági kritériumokkal dolgozik, s mindkét model eleget tesz a hivatalos elvárásoknak.

Az EuroNCAP négy másik modell is tesztelt. A Mercedes-Benz E-Class, a VW Passat, a Skoda Superb és a Skoda Kodiaq egyaránt a maximális öt csillagot érdemelték ki a biztonsági tesztelésen.

Kapcsolódók

Kimaradt?