A tervezettnél korábban, már decemberben elindulnak a Budapest–Kolozsvár repülőjáratok

Az Aeroexpress Regional a tervezett jövő márciushoz képest korábban, már december 16-tól elindítja a Budapest–Kolozsvár–Budapest járatait a nagy érdeklődésre tekintettel – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a kéthónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy kiemelt fontosságú a két város közötti légi kapcsolat fenntartása, a járatok egészen február 15-ig elérhetők lesznek. A tájékoztatás szerint a hétfő–szerda–péntek járatnapok továbbra is megmaradnak.

A légitársaság járatait résztulajdonosa, a magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti. A közleményben arról is tájékoztatást adtak, hogy továbbra is tavaszra tervezik a Kárpát-medencei és regionális járatok indítását, az elképzelések szerint folytatódnak a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések, valamint további célállomások bevonását is tervezik.Embraer 120 ER brazil gyártmányú turboprop repülővel szállítják az utasokat | Fotó: aeroexpress-regional.hu

Tárgyalnak a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérik az utazók preferenciáit, a folyamatot a leendő utasok a társaság honlapján található kérdőív kitöltésével tudják segíteni – írja a légitársaság a közleményében.

A regionális légitársaságok meghatározó szerepet játszanak Európában. A pandémia előtti években mintegy 60 ilyen vállalat üzemelt a kontinensen, 2017-ben 77 millió utast szállítottak mintegy egymillió járaton, és 2700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból a regionális légi összeköttetés – mutattak rá a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a társaság alapító résztulajdonosa a 100 százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett az alapítók között magánszemélyek vannak.

Kapcsolódók

Kimaradt?