Ígéret: június végéig megjavítják a Csíkszereda–Parajd közötti útszakaszt

A közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) csütörtökön közzétette a Hargita megyei országutak nyári karbantartásáról szóló beszámolót, amelyet egy szerdai bukaresti tárgyaláson ígértek Borboly Csabának, a megyei tanács elnökének.

Szerdán adtunk hírt róla, hogy elkezdődött a Hargita megyei Szentegyházán a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel, azt pedig Parajddal összekötő, 13A, valamint a 13C jelzésű országút Székelyszentlélek–Siménfalva–Székelykeresztúr–Maros megye határa közti szakaszának javítása.

A közutakért felelős táraság beszámolójából szemezgettük ki az érdekesebb számokat, amelyből kiderül, hogy a brassói kirendeltségének mintegy 425 kilométer Hargita megyei európai és országút tartozik az ügykezelésébe.

Idén 55 ezer négyzetméter utat, 77 ezer méternyi repedést, valamint 1250 négyzetméter úttöltést javítanak meg Csíkszereda és Parajd között június 30-ig. A munkálatok részeként összesen 3 kilométernyi szalagkorlátot, míg 12 kilométernyi betonkorlátot is felszerelnek.

Az említett útszakaszon vannak olyan részek, ahol túl vékony az aszfaltréteg, ezeken a szakaszokon, 28 négyzetméteren kerül újabb fedőréteg az útra, továbbá 1800 négyzetméteren útfestést is végeznek, valamint 1799 darab jelzőtáblát is felszerelnek.  

Hargita megyével gyakorlatilag kivételt tettek, mivel nem a prioritást élvező E578-as európai út Tusnádfürdőtől Maroshévízig tartó szakasza javításának fogtak neki, hanem a 13A jelzésű, másodlagos prioritású országúton, Szentegyházán, és folytatják Korond és Parajd között, amely kapcsán számos rongálódásról érkezett panasz a megyei tanácshoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?