Borboly válaszolt a panaszkodó Hargita megyei autósoknak

Az országutak korszerűsítése nem a megyei önkormányzat hatáskörébe tartozik – reagált Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke annak az autósnak a panaszára, aki tönkretette járműve felniét a gödrös korondi főúton.

Mint korábban írtuk, a pórul járt gépkocsi-tulajdonos az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban számolt be esetéről. A megrongált felnikről fotókat is közzétett. Panasza kommentáradatot eredményezett, többen Borboly Csabán kérték számon az utak állapotát.

A politikus facebookos hozzászólásában közölte: az országutak (köztük a Korondon áthaladó út) állapotát a kormány felügyeli, az RMDSZ pedig nincs kormányon. Borboly szerint a megyei önkormányzat az országutak ügyében annyit tehet, hogy pénzt igényel a parlamenttől legalább a kisebb javításokra. Ezt megtették, de nulla lejt kaptak, szemben Teleorman megyével, amelynek 248 millió lejt utaltak a célra.

Azt is megtehetik – írta Borboly –, hogy folyamatosan jelzik „minden irányban”: a Korondon áthaladó út és a többi országút nincs rendben. Ennek oka a politikus szerint az, hogy télen olyan csúszásgátló anyagokat használnak az útkarbantartók, amelyek tönkreteszik az országutakat

„Ha talál, amit nem végeztem el, vagy rosszul csináltam, vagy esetleg munkatársaim valahol tévedtek, kérem jelezze, mindig lehet még jobban, de ehhez párbeszédre és közös fellépésre van szükség. A lényeg, ha megértjük, ez az ország hogy működik, akkor biztos tudunk ott intézkedni, vagy SZÁMONKÉRNI ahol kell és helye van!” – írta a megyei tanácselnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?