Vosganian: áprilisig kaptunk haladékot a privatizációra

Románia április végéig kapott haladékot, hogy elindítsa azoknak a veszteségesen működő állami vállalatoknak a privatizálását, amelyeknek az eladását a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodás keretében vállalt - derült ki Varujan Vosganian gazdasági miniszter keddi nyilatkozatából.

A Bukarestben tartózkodó IMF-küldöttséggel folytatott keddi tárgyalást követően Vosganian kijelentette, hogy a hazai gázvezeték-hálózatot kezelő Transgaz vállalat 15 százalékos részvénycsomagjának bejegyzését a tőzsdére április végéig kell lebonyolítania a kormánynak, hiszen az ország eddig kapott haladékot a privatizációra - írta a Mediafax hírügynökség.Varujan-Vosganian2

Románia egyes vállalatok többségi részvénycsomagjának eladása mellett vállalta kisebbségi részvénypakettek bevezetését is a tőzsdére.

A kormány megpróbálta meggyőzni az IMF-et arról, hogy a román államvasutak teherszállító részlegét, a CFR Marfát ne privatizálják. Erről Relu Fenechiu közlekedési miniszter nyilatkozott a keddi tárgyalások előtt, de az egyeztetések lefolytatása után a tárcavezető közölte, hogy a CFR Marfă sem lesz kivétel, ezért minisztériuma számára prioritás lesz a vasútvállalat privatizálása.

Kimaradt?