Több hibát is elkövethetett a Transilvania repülőtér vezetősége

A Maros Megyei Tanács alkalmazottjaiból és megyei tanácsosokból álló vegyes bizottság fogja vizsgálni a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér előző vezetőségének elmúlt két évi munkáját – nyilatkozta szerdán Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke.

A rendelkezést az tette indokolttá, hogy a Wizzair légitársaság bejelentette, ideiglenesen felfüggeszti marosvásárhelyi járatait. A megyei tanácselnök szerint 2014 és 2016 között több ellenőrzést is végzett a reptéren a Polgári Légiközlekedési Hatóság, és 18 pontban foglalta össze az általa szükségesnek vélt intézkedéseket. A javasolt munkálatok közül mindössze egyet kezdett el a légi kikötő vezetősége: elindította a kifutópálya korszerűsítési munkálatainak megvalósíthatósági tanulmányát.
Péter Ferenc szerint az sincs rendjén, hogy a négy év alatt befektetésekre elkülönített összesen 18 millió lejből mindössze 5 millió lejt használt fel a reptér vezetősége. „Vélhetően több hibát is elkövettek az évek során, ezért merült fel egy, a Maros Megyei Tanács alkalmazottjai és megyei tanácsosok alkotta vegyes bizottság felállításának ötlete” – mondta a megyei tanács elnöke, aki hozzátette, hogy december 1-jén kezdi el a munkát a testület.

A Wizz Air légitársaság szerdán közölte, hogy a Transilvania repülőtér kifutópályája korszerűsítési munkálatainak befejezéséig felfüggeszti marosvásárhelyi járatait. Múlt héten a légitársaság illetékesei még azt mondták, két hétre költöztetik Kolozsvárra a marosvásárhelyi járatokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?