Ünnepelt a Wizz Air: 10 éve Marosvásárhelyen

Nemcsak azt ünnepelte a Wizz Air légitársaság, hogy 10 éve működtet járatokat a marosvásárhelyi repülőtérről, de köszöntötte a kétmilliomodik utasát is, aki éppen aznap érkezett franfurti járatával a Transilvania Repülőtérre.

Az ünnepi alkalomból szervezett sajtótájékoztatón elsőként Peti András, a repülőtér nemrég kinevezett igazgatója a légikikötő jelentőségéről beszélt, illetve arról, hogy az elmúlt tíz év milyen fontos volt a repülőtér, a város és a régió életébe.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air menedzsere elmondta, éppen tíz évvel ezelőtt szállt fel az első gép Marosvásárhelyről, amely London-Lutonba tartott. Évről évre nőtt az utasok száma, fejlődtek a szolgáltatások és öt év múlva már Marosvásárhely lett az egyik repülőgép állomáshelye, 36 új munkahelyet teremtve ezzel. Jelenleg hat ország kilenc célállomása felé lehet marosvásárhelyről repülni és az igények alapján bővítik a járatokat. Az elmúlt évben a marosvásárhelyi járatokon hozzávetőlegesen 350 ezer személy utazott.

Jelenleg Romániából a Wizz Air 122 célállomásra, 53 országba működtet járatot az ország 10 repülőteréről. A legújabb reptér a szatmári, ahonnan hamarosan indítják a london-lutoni járatot.

Péter Ferenc, a marosvásárhelyi Transilvania Repülőteret működtető Maros megyei önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy mindenkinek fontos a repülőtér és annak fejlesztése, hiszen a régió gazdasági fellendüléséhez járul hozzá. Ennek érdekében megpróbálnak kormánytámogatást szerezni a kifutópálya felújításához. „A mi érdekünk, hogy minél több, a Wizz Airhez hasonló légitársaság jöjjön Marosvásárhelyre” – mondta az elnök.

Az erzsébetvárosi Delia Boboia két éves David nevű kisfiával érkezett a Franfurt-Hanból Marosvásárhelyre, és leszálláskor az a meglepetés érte, hogy ő a Wizz Air marosvásárhelyi járatainak kétmilliomodik utasa. Az édesanyát a többi utas előtt engedték le a repülőről, a lépcső előtt pedig Peti András, Péter Ferenc és Vásárhelyi Gábor várta egy nagy csokor rózsával.

Majd rázendítettek a zenészek és előbb a magyar, majd a román táncosok adták elő a műsorukat. 

Kimaradt?