A munkahelyek megtartását segíti a Kogălniceanu Program

Az RMDSZ kezdeményezésére, a magyar Széchenyi Kártya mintájára kidogozott hazai Kogălniceanu Programra vonatkozó tavaly kibocsátott kormányrendeletet módosítja a november 19-én megjelent 218-as számú törvény.

A jogszabály jelentősen megemeli a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k)által igényelhető hitelkeretet, ugyanakkor nagyobb arányú állami támogatást tesz lehetővé a banki kölcsön kamatának fedezésére.borbely

A  kkv-k átmeneti likviditási gondjainak megoldását lehetővé tevő jogszabályról egyik szorgalmazója, Borbély László parlamenti képviselő, az RMDSZ politikai alelnöke nyilatkozott, aki elmondta, a Kogălniceanu Programmal a gazdasági válság negatív hatásainak enyhítésére törekedtek.

"A jelen gazdasági helyzetben elengedhetetlen, hogy támogassuk a pénzügyi nehézségekkel küszködő kis- és közepes vállakozásokat. A hitelnyújtás feltételeinek megszigorítása miatt egyrészt nehezen jutottak kölcsönhöz a cégek, amelyek jó része jelentős adósságállománnyal rendelkezik. A Kogălniceanu Program célja ösztönözni a kis- és közepes vállalatokat, hogy versenyképesebbekké váljanak, elkerüljék a csődbejutást, a munkahelyek megszüntetését" - jelentette ki Borbély László.

Kimaradt?