banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Ingyenes pályázati tanácsadást kaptak a vállalkozók Csíkszeredában

Mintegy 80 kis és középvállalkozó kapott eligazítást csütörtökön a 2020-ig tartó uniós pályázati ciklusban elkövetkező kiírások részleteiről Csíkszeredában. A Goodwill Consulting ingyenes előadásában sok hasznos információ elhangzott.

A Goodwill Consulting, Románia legnagyobb pályázati tanácsadó cége szándéka szerint a konferenciasorozat célja egy teljes információcsomag átadása a vállalkozóknak, amellyel felkészülhetnek a jövőbeli sikeres pályázásra. Mint elhangzott, a cél az, hogy ezek az információk minél több vállalkozóhoz eljussanak, segítve ezzel az üzleti környezet fejlődését.

A Hunguest Fenyő szállodába meghirdetett előadásra több mint 80 részvevő jelentkezett be, főleg Csíkszeredából, de a környező településekről is. Az ingyenes előadásnak és a helyszíni tanácsadásnak egyetlen feltétele az online bejelentkezés volt.

Kupa László, a Goodwill Consulting pályázati tanácsadó országos értékesítési igazgatója, előadásában áttekintést nyújtott a hallgatóságnak az Regionális Operatív Programról, a Nemzeti Vidékfejlesztési Programról, a Versenyképesség Operatív Programról, a Nagy Infrastruktúra Operatív Programról valamint a nemzeti programokról – az előadás során a közönségből folyamatosan érkező kérdésekre is rögtön válaszolt.

Az előadó szerint az eddigi legjobb tapasztalat a Mezőgazdasági Minisztériummal kapcsolatos pályázatoknál van. Szó esett a különféle pályázatok várható elbírálási idejéről. Ez Kupa László szerint akár pár hetes is lehet, de akár a 2,5 fél évig is elhúzódhat, ez azonban a jelenlegi pályázati ciklusban nem fordulhat elő.

A résztvevők eligazító, magyar nyelvű katalógust is kaptak a várható kiírásokról, áttekinthető formába rendszerezett alapvető információkkal. A csíkszeredaival egy időben Sepsiszentgyörgyön is zajlott ismertető, a sorozat következő előadása pedig Marosvásárhelyen lesz november 27-én, 11 órától a Grand Hotelben. 

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?