Október végére befejeznék a vezetékek felújítását Váradon

Uniós támogatással valósítják meg Nagyvárad távfűtésének (a hőerőműnek és a fővezetékeknek) felújítását, jelenleg a város 12 pontján dolgoznak. A 77,7 millió euró értékű (önrész: 5 százalék) projekt keretében 17,5 kilométernyi hosszúságú fővezetéket újítanak fel.

Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester elmondta, hogy a tervezett 88 szakasz 82,5 százalékával, azaz 78 szakasszal elkészültek, vagy befejezik azokat augusztus végéig. A fennmarad szakaszokkal október végéig kell elkészülniük, december végéig el kell készíteniük a dokumentációt is az elszámoláshoz.

Az alpolgármester azt is hozzátette hogy a munkálatok eredménye már érezhető: 2014 márciusában az energiaveszteség 60 ezer gigakalória, körülbelül 47 százalék volt, a vezetékcsere egy részének elvégézése után, 2015 márciusában, az energiaveszteség 33 ezer gigakalóriára, 29 százalékra csökkent, ez a városnak 3,1 millió lejes megtakarítást jelentett egy hónap alatt.

A rendszerhez hozzáadott víz mennyisége is kevesebb lett, ez újabb 400 ezer lejes megtakarítást jelentett abban a  hónapban.

Kimaradt?