Nő állhat az új uniós bankfelügyelet élén

A Spiegel jelentése szerint Németország és Franciaország szorgalmazza, hogy az új uniós bankfelügyelet élén egy nő álljon.
117-elke

A tagállamok tudják, hogy már nem állhatnak ellen annak a nyomásnak, hogy az európai csúcsposztokat nők töltsék be – idézte az EU egyik tárgyalóját a Spiegel, amely mindjárt megnevezett két jelöltet. Az egyikük Elke König, a német felügyeleti hatóság (BaFin) vezetője, a másik pedig Daniele Nouy, a francia bankfelügyelet (ACP) vezetője.

A Süddeutsche Zeitung szerint EU-diplomaták úgy vélik, hogy a francia jelöltnek némi előnye van, ugyanis ha az új EU bankfelügyelet Frankfurtban telepszik le, a francia főnök gondoskodna a szükséges "diplomáciai egyensúlyról."  Eddig az új grémium vezetői posztjára a Bundesbank alelnöke, Sabine Lautenschlaeger volt esélyes, akit az EKB vezető képviselői dicsérettel is illettek.117-danielle

Egyébként a vezetői poszt betöltéséről várhatóan az EU idén decemberi csúcsértekezletén döntenek, amelyek a tervezett bankfelügyelet törvényi alapjairól is határoznak majd az európai állam- és kormányfők.

Kimaradt?