Cáfolja az ANAF a pár lejes hiány miatt kirótt büntetéseket

Cáfolja az országos adóhatóság, hogy pár lejes hiányok miatt kereskedelmi egységeket zárattak volna be - számol be a Hotnews. Az ANAF szerint tévesen tájékoztatott a média akkor, amikor például az állította, egy bukaresti vendéglőre 3,28 lejes hiány miatt került lakat.

Az adóhatóság közleményében az olvasható, hogy a szóban forgó vendéglő hiánya az ellenőrzések során valójában 1.596,72 lejre rúgott.

Egy temesvári kávézó esetében is tételesen cáfolt az adóhatóság: a sajtóban megjelent információk szerint 1,5 lejes plusz miatt büntetettek, holott a hatóság a szóban forgó kávézónál nem is eszközölt ellenőrzéseket.

Az ANAF március közepén indított országos ellenőrző akciót az üzletekben és vendéglőkben. Hétvégi közleményük szerint egy hét alatt – március 15-23. között – összesen 3,8 millió lej bírságot szabtak ki ellenőreik. Emellett 550 ezer lej értékben koboztak el árut és 174 kereskedelmi egység tevékenységét függesztették fel az adócsalást visszaszorítására hivatott kormányrendelet megszegése miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?